25 травня 2017

СВЯТО МАТЕРІ – СВЯТО ЛЮБОВІ!

Травень – особливий місяць, бо святкуємо з любов’ю урочистий, світлий День Матері. Свято Матері завжди припадає на другу неділю травня, коли все цвіте, здається, ніби природа разом з нами це свято вітає. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не можна відвести очей. Це свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, і повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. А слово це для кожного українця символізує священну трійцю – рідну матір, матір – Україну та Матір – Богиню.
І от воно знову відроджене. А разом з ним наші серця збагачуються  теплим і лагідним, як сонечко, словом Мама. Ми чекаємо травня, щоб віддати шану матері – берегині національних і людських ідеалів. Вишукуємо для неї небуденні звернення – матуся,нене, матінко – й не замислюємося, що могли б робити це частіше, бо ж лише любов перетворює будні на свято. Та чи знайдеться доволі слів, щоб оповісти про мамину мудрість, сердечність, самовідданість, роботящість, дбайливість, терплячість, щедрість, ніжність? Слова, можливо, знайдуться, але завжди їх буде замало й ніколи не буде доволі.
З пошани до матері починається Людина. Пам’ятаймо це, якщо хочемо, щоб наш рід не занепав, щоб діти виросли милосердними, чуйними людьми. Свічка палкого материного серця повсякчас освітлює їхню життєву дорогу,тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізнілою. З цією метою у Щирецькій ЗОШ №2 І – ІІІ ступенів у 4 класі вчитель  Івасик З.В.  провела родинне свято  під назвою «День Матері. Свято Матері – Свято Любові». Учні  вшанували рідних матусь, татусів, бабусь та дідусів, усю родину. Під час розповідання віршів, у таночках, іграх простежувалась невимушеність, безпосередність особистих проявів дітей. Особливо вразив танок « Гопак» у виконанні  хлопців класу. А на завершення   потішив усіх вальс  на подвір’ї школи. Батьки  та учні щиро подякували своїй першій вчительці  Зоряні Василівні за професійну майстерність, педагогічний талант, душевну щедрість  та  щиру відданість своїй справі.



                                                                          О.С. Даць, вчитель

                                                                Щирецької ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів

Немає коментарів:

Дописати коментар