21 березня 2017

Минулого тижня група членів учкому школи (Шаравара Соломія, Носаль Андріана, Ільків Оксана) побували разом з представниками інших шкіл району (Зимної Води, Годовиці, Підберізців, Щирецької ЗОШ № 1 ім. Героя України Богдана Ільківа) у дитячому будинку № 1 на вулиці Таджицькій, 21 м. Львова.
Старшокласники привезли дітям фрукти, солодощі, побавилися з малюками. Така доброчинна акція в рамках роботи районного учнівського парламенту відбувається щороку.

Зі сльозами на очах прощалися школярі з вихованцями дитбудинку: «Матері, бережіть своїх діток!»






У неділю, 19 березня, у Щирецькому НД відбувся дитячо-юнацький інтелектуальний турнір «Що? Де? Коли?». До участі запрошувалися учні шкіл Щирецького округу. Турнір організували Громадська організація «Спортивний клуб «Вепр» (голова Ю.Борусевич) за сприянням ГО «Самопоміч Пустомитівщини». Команда школи у складі Лева Андрія, Голови Юлії, Скородинської Софії, Марців Вероніки, Івасик Ірини та Шаравари Соломії здобула друге призове місце. Призери інтелектуальних змагань були нагороджені кубками.








13 березня 2017

Кобзар у кожного є свій
12 березня 2017 року у Щирецькому Народному домі відбулося святкування з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Ведучими свята були учні Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. – Лев Андрій та Скородинська Софія, котрі вправно виконували свої обов’язки.
Святкування розпочалось вступними словами отців: о. Андрія та о. Івана. Гостей вшановували піснями у виконанні народного хору «Черемшина» під керівництвом І.Куки, виступом ансамблю бандуристів дитячої музичної школи (керівник Р.Ляхович). Також глядачі мали змогу оцінити виступ народного ансамблю «Гомін» під керівництвом Л.І. Пекар  з декламацією вірша М. Хоросницької у виконанні Л.Ф. Хейлик.
Учні Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. долучилися до дійства під керівництвом учителя української мови та літератури Афтанас Д.А. Школярі із задоволенням декламували поезію Т.Г. Шевченка (учні 5-7 класів), інсценізували уривок з «Тополі» (учні 8 класів) та фрагменти з дитячих років Тараса (учні 6 класів). Також учениця 6-го класу Влада Корнелюк продекламувала вірш Романа Мазія «Титан». Вихованці учителя музичного мистецтва Книша П.М. вдало доповнювали виступ своїх однокласників та друзів.
Інсценізація поеми «Сотник» у виконанні народного театру «Сузір’я» під керівництвом Н.Якторович не залишила нікого байдужим, всі глядачі перейнялися долею героїв і вірили у перемогу добра та справедливості.
Хор учнів старших класів Щирецької дитячої музичної школи (керівник Іван Рибак, концертмейстер Ольга Яремків) виконали українські народні пісні на слова Т. Шевченка.

Завершилось свято колективним виконанням «Заповіту» Т.Г. Шевченка, що й до нині тривожить душу, збуджує розум кожного свідомого громадянина України.




09.03-10.03.2017 року у школі
 відбулося урочисте святкування 203-ліття від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Під час свята гості та учасники мали змогу переглянути екранізацію цікавих фактів з життя поета, виставку видань творів митця; інсценізацію уривку з «Тополі» за участі учнів 6-8 класів під керівництвом Афтанас Д.А; прослухати добірку віршів з «Кобзаря», декламованих учнями 7 та 9 класів.

Після дійства вчителі та учні школи попрямували покладати квіти до памятника Видатному Українцю. Кожен учень зміг долучитися до пошанування таланту Генія України, беручи участь у вікторині та конкурсі малюнків «Шкільної Шевченкіани». Також вчителі з учнями мали змогу відвідати селищну бібліотеку та оцінити різноманітність книжкового фонду, зокрема, актуальні видання творів Шевченка та праці літературно-критичного змісту.

Свято організували вчителі української мови та літератури Кузь І.І та Афтанас Д.А.

07 березня 2017

21 лютого 2017 року у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів відбулося святкування з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови. Кожен учень школи долучився до дійства: різноманітні диктанти, які стосувалися тематики певного предмета(математики, географії, хімії) зацікавили і учнів, і учителів. Завдання типу «Відредагуй задачу», «Подаруй країні столицю українською мовою», «Винайдемо новий елемент української хімії» неабияк вплинули на світогляд учнів, розширили кругозір та стимулювали національну свідомість маленьких українців. Серед учнів школи проводився конкурс знавців рідної мови та конкурс малюнків «Яка гарна моя мова!»
24 лютого 2017 року у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів відбулося святкування з нагоди відзначення 146-річчя від дня народження видатної української  поетеси,  драматурга, перекладача, науковця та Сильної Жінки – Лесі Українки. Дійство підготували учні 11-А класу під керівництвом класного керівника Кузь Ірини Ігорівни, активну участь у приготуванні свята брали також семикласники та п’ятикласники. Під час проведення свята учасники та гості змогли переглянути уривки документальних стрічок про нелегке життя поетеси, екранізації драми-феєрії «Лісова пісня»  кіностудії ім. О. Довженка 1961 р. Молодші школярі змогли насолодитися мультфільмом «Біда навчить» за мотивами повчальної казки Л. Українки, після перегляду якого кожен зміг висловити свою думку про вплив життєвого досвіду та важливість близьких для  кожного з нас. Кожен зміг оцінити вартість творчого доробку поетеси, переглядаючи фоторепродукції друкованих видань та переглядаючи виставковий матеріал друкованих видань з фонду шкільної бібліотеки та приватних колекції пошановувачів творчості Лариси Петрівни Косач-Квітки.