28 вересня 2018



«Рід великий, край багатий»

В Україні говорять: " Без сім’ї немає щастя на землі». Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла. Саме в сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого роду, де народилася і зросла.Сім’я- це коріння і крила: коріння досвіду, традицій та родинних звичаїв і крила майбутнього наших дітей, наші сподівання.
28 вересня у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. учнями 8-х класів під керівництвом класних керівників Василишин О.Б. та Шаравари Л.Я. проведено захід «Рід великий, край багатий», основне завдання  якого спрямоване на розуміння любові та поваги до найближчих і найрідніших людей – батька й матері, бабусі і дідуся, бажання допомагати їм, завжди пам‘ятати місце, де народилися. Формувати почуття обов‘язку перед батьками, почуття патріотизму та доброти, гордість за своїх рідних, за Україну, за її народ, який складається з великих та дружніх родин. Як велика ріка бере початок і силу з малого джерела, так і наша держава починається з родини.
Шаравара Л.Я., класний керівник 8-Б класу
Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст.

27 вересня 2018

Уже стало традицією щороку автобусом "Школярик" взяти участь у Львівському книжковому форумі видавців. Загальновідома істина, що " за  допомогою книги будь-яка людина має право увійти до царства розуму". І цьогоріч учні нашої школи побували на форумі. Було надзвичайно цікаво зустрітися наочно із авторами книг, взяти у них автограф, знайти цікаву книжку для себе.
Щиро вдячні організаторам за можливість зустрічі з Книгою.
Барви рідного краю
   20 вересня в нашій школі відбулась виставка учнівських робіт під назвою "Усі барви рідного краю, тобі наш рідний Щирець". Вестибюль школи був прикрашений аплікаціями, фруктовими та овочевими композиціями, осінніми букетами.
Учасниками виставки були учні 2-9 класів, які вразили своєю фантазією, талантами та майстерністю виконання.
переможцями конкурсу стали учні 3, 8-а та 8-б класів, зі своїми композиціями "квітковий водоспад", "Ходить Гарбуз по городу...", "осінні багатства України", "Погріюсь ще на сонечку...", "Де мої сонячні окуляри?".
Старанням учнів в школі було створено осінню атмосферу, яка ще раз довела, яким багатим є наш рідний край.



25 вересня 2018

Група учнів 5-7 класів під керівництвом педагога-організатора школи Доскоч Г.В. та вчителя зарубіжної літератури Моцяк Н.Б. побувала на екскурсії в Музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та музеї визвольних змагань.
  Музей Романа Шухевича відкрито 23 жовтня 2001 року в будинку, де була остання конспіративна квартира Головного командира УПА, вул. Білогорща 76а.
Народився він у Львові 30 квітня 1907 року, навчався в академічний гімназії, Львівській політехніці, закінчив Львівський музичний інститут ім. М.В. Лисенка як піаніст.
Роман Шухевич як лідер і керівник національно-визвольного руху 40-50 років ХХ століття залишив глибокий слід в історії боротьби за Українську державу.
Ім'я Романа Шухевича - символ незламності та нескореності українського народу.
З душевним трепетом піднімалися діти сходами на 2  поверх будинку, де була криївка легендарної людини. На цих сходах усвідомлюючи, що живим йому не вдасться вибратися з облави, він вистрілив собі у скроню. А було йому всього 43 роки.
Вороги не розуміли, що генерал Чупринка не просто політик, воїн, борець за права нації - це людина легенда.
Витівки погоди не завадили великим емоційним враженням від доторку до історії,  і навіть проливний дощ, через який
ми не могли вийти з Музею визвольних змагань, не зіпсував особливого настрою.

20 вересня 2018

Олімпійський тиждень
З 10 по 14 вересня в нашій школі були проведені заходи до Всеукраїнського Олімпійського тижня. 
Метою дійства було популяризувати здоровий спосіб життя, залучити учнів до занять фізичної культури та спорту, виховувати в школярів почуття патріотизму та відповідальності. Для цього вчителі фізичної культури Голова Р. С. та Пижик П. Б. проводили між учнями школи різноманітні змагання серед яких: стрибки в довжину, підтягування, "човниковий" біг, метання малого м'яча на дальність.
Кращі результати показали учні 9 класу: Хмель Віталій, Костецька Соломія, деда Ольга та учні 11 класу: Стецура Наталія, Боднар Ігор, Марців Вероніка.
Після завершення змагань було підведено підсумки і найактивніших учасників спортивного тижня нагороджено Грамотами. учні школи вкотре мали змогу оцінити свої спортивні можливості та продемонструвати їх для широкого загалу шкільної родини.




Вчителями Кузь О.Ф. і Микиткою С.А. минулого тижня був проведений урок-квест "Я люблю Україну" з учнями 4 класів. Епіграфом уроку були слова Я. Клочникової:

Я гордий з того, що живу у цій країні,
тут люди добрі, щирі і завзяті,
душею вірні рідній Батьківщині,
сяйвом добра й любові оповиті.
На цьому уроці учні поглиблювали знання про Україну, формувалися в них почуття належності до своєї країни, до її історії та традицій. За допомогою різних завдань у групах асоціативного куща, ігор "Шифрувальник", подорожували містами України, розвивали пам'ять, творчі здібності, критичне мислення та прагнення бути свідомим громадянином України, її патріотом.




11 вересня 2018


EEКонкурс «Безпечна дорога до школи»
Учні Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ завдяки проекту «Всеосвіта » взяли участь у захопливому конкурсі «Безпечна дорога до школи»
Кожний учасник зміг не лише перевірити власні знання з Правил дорожнього руху та навчитися орієнтуватися на шляху від школи додому, але й дізнатись іншу важливу інформацію завдяки Роботі над помилками, яка автоматично проводиться після внесення всіх відповідей. Конкурс складається з блоків тематичних питань, які охоплюють вміння орієнтуватися на вулиці за допомогою дорожніх знаків, а також систему правил поведінки під час дорожньо -транспортних ситуацій.
Метою конкурсу є:
Нагадати дитині про необхідність дбати про своє здоров’я та безпеку, вчасно реагувати на діяльність, яка становить загрозу для життя, здоров’я та добробуту як дитини, так і тих, хто її оточує.
Перевірити рівень знань та навчити прогнозувати варіанти правильної поведінки на дорозі для власної безпеки та безпеки оточуючих.
Допомогти зробити аргументований вибір на користь дотримування Правил дорожнього руху на шляху до школи, а також проаналізувати наслідки та ризики на дорозі.
Кожний учасник конкурсу отримав захопливі дизайнерські подарунки: подарунки:
яскраву та оригінальну розробку «Автомобіль Всеосвіта», корисну пам’ятку щодо найнеобхідніших дорожніх знаків, а також унікальну схематичну карту «Безпечна дорога до школи», за допомогою якої учень зможе прокласти свій безпечний маршрут від дому до навчального закладу.


Всеукраїнський конкурс «Безпечний Інтернет»
Сьогодні учні Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. під керівництвом учителів інформатики Перервіної Олени Миколаївни та Войцеховської-Штаблави Анна Мар'янівни взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет». Безкоштовний конкурс, який об'єднує всіх, хто користується інтернетом, та допомагає учням 1–11 класів отримувати максимум користі, часу,  проведеного за комп'ютером. Головна мета — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. Допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше.
Говорячи про правила, мають на увазі не перелік обмежень і заборон, які нудно читати навіть дорослим. Завдяки  конкурсу сформувано інформаційну грамотність, яка рятуватиме учнів від неприємностей, що можуть очікувати в інтернеті.
В основі завдань — не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими стикається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в інтернет.
 Кожен учасник отримав електронний сертифікат про участь.

04 вересня 2018

3 вересня свято Першого дзвоника об'єднало усю шкільну родину. Іменинниками свята стали 31 першокласник зі своєю першою вчителькою Людмилою Миколаївною Улич. Благословили усіх присутніх на успішний новий навчальний рік священники Тарас Фітьо, Іван Курилець, Олександр Бішко.
        Побажали здоров'я, сили і наснаги, успіхів директор школи Галина Михайлівна Пижик, голова Щирецької селищної ради Олег Пахомович Василишин.
Одинадцятикласники вручили першачкам символічний Ключ до Знань, подарунки, простелили рушничкову доріжку до класу. Перший дзвоник пролунав з рук першокласників Вітер Максима та Мазій Марії, одинадцятикласників Лева Андрія та Голови Юлії.
   У добрий час, наша шкільна родино!
   Щасливого усім старту у новому навчальному році.