30 жовтня 2018




Всесвітній день протидії  торгівлі людьми
В останній день навчання, перед канікулами (19.10), учкомом Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. проведено конкурс плакатів на тему «Людина – не товар». Найкращими були плакати 9-го та 8-Б класів.
Старшокласники прослухали лекцію та відповіли на запитання анкети на таку ж тему, які провели начальник відділу соціальної роботи Щирецької територіальної об’єднаної громади Панчишин І.І. та практичний психолог школи Скородинська О.М.


16 жовтня 2018

У переддень великого християнського свята Покрови, Дня українського козацтва, Дня захисника України на шкільному майданчику зібралися усі учні школи, які виконали державний гімн України під керівництвом вчителя музики Книша П.М. Восьмикласники Кравчишин Анна, Пушкар Лілія, Кардаш Василина, Врублевська Юлія, Футала Маряна (8-А); Горбачевський Святослав, Демків Олег, Хомин Павло (8-Б) продекламували вірші про героїчну УПА, сучасні військові дії і наших захисників; Підгірний Ігор ( 7-А) та Кінзерський Кирило  (4-А)  - "Молитву за всіх воїнів". Сценку "Листи на схід" зіграли Шилич Софія та Кузь Денис (8-А)
       Реквіємом усім загиблим молодим воїнам був виступ Лева Андрія (11 клас), Слободчука Володимира та Скочиляса Максима (10-А).
      Закінчилося свято танцем- флеш- мобом, підготовленим головою учкому школи Вітер Вікторією (10-А), у якому взяли участь понад сорок дітей.
      Після цього  учениці 7А класу Штаблава Христина, Тимчак Вікторія та 9 класу Костецька Соломія, Романович Марія, Кречковська Софія поклали квіти до усіх пам'ятних знаків у Щирці.

09 жовтня 2018

8 жовтня відбувся перший у Щирецькій об'єднаній громаді дитячо - юнацький фестиваль мистецтв "Сурми звитяги ".
Піснею "Вольная воля" учениця 11 класу Варгаль Лілія розпочала фестиваль, у якому взяли участь учні зі семи шкіл ОТГ.  Лев Андрій (уч.11 кл.), Слободчук Володимир та Скочиляс Максим (учні 10-А класу) виступили з літературно-музичною композицією за уривком з роману Мирослава Дочинця "Вічник".



Напередодні професійного свята наших педагогів учком школи провів акцію "Ветерани". Представники 5-11 класів привітали зі святом Вчителя тринадцять вчителів пенсіонерів різного віку. Ця акція приносить радість і школярам і колишнім вчителям. На світлині учні 8-Б класу Денисенко Софія, Яріш Марта та Фітьо Василина в гостях у Стахнів Ганни Василівни та учні 5 класу у Вакуленко Ольги Іванівни
Одним із найбільш шанованих професійних свят у нашій державі є  День вчителя.
5 жовтня відбулося традиційне святкування і у нашій школі. Свято для вчителів розпочалося ще на початку робочого дня, адже їх у вестибюлі школи зустрічали учні школи із квітами  і щирими вітаннями. По дорозі до учительської педагоги мали змогу ознайомитися із святковими стіннівками, які підготували учні 5-6 класів.
Після уроків вчителі зібралися в Щирецькому Народному домі , де учні 7-х класів підготували святковий концерт. Сюрпризом для вчителів був виступ Книша П.М. та Даць О.С., які привітали своїх колег музичною композицією, а також виступ на сцені вчительських дітей, які привітали своїх батьків та в жартівливій формі розказали про свою "нещасну долю".
Отже, дорогі вчителі, ще раз вітаємо Вас з професійним святом: Днем працівника освіти. Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує міцне здоров'я та довголіття. Пам'ятайте, що саме освітяни дають надію людству на подальший розвиток!

04 жовтня 2018


02 жовтня 2018 року у нашій школі відбулися педагогічні читання на тему: «Василь Сухомлинський – провісник педагогіки  добра, людяності і любові (до 100-річчя від дня народження)»
     В рамках яких розглядались питання:
               1. Василь Сухомлинський: сторінки біографії
     2.  Творча спадщина Василя Сухомлинського – невичерпне джерело педагогіки ХХІ століття
               3.  Вислови мудрого вчителя