06 червня 2014

Пришкільний літній оздоровчий табір «Дружба-2014» Щирецької ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. розпочав свою роботу 2 червня. Не зважаючи на примхи погоди 230 учнів школи зібралися на шкільному подвір’ї і урочисто оголосили про відкриття табору. Веселими і цікавими були представлення 10 гуртів. Це і «Усмішка», «Соняшник», « Смішарики», «Юні мандрівники», «Капітошки» та ін.
На шкільному асфальті розмістився «Квітковий вернісаж», присвячений Дню захисту дітей. Були проведені «Веселі старти», «Карооке», турнір «Чомучок». Працівники їдальні нагодували дітей смачним святковим обідом.

Закінчився 2013-2014 навчальний рік. 30 травня 2014 року уся шкільна родина Щирецької ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. зібралася на шкільному подвір’ї на традиційне свято Останнього дзвоника. Зі словами молитви і благословення виступили отці Богдан і Олександр. Усіх присутніх привітали зі святом директор школи Г. М. Пижик, мер селища М.М. Бродич, методист відділу освіти Л.Ю.Камінецький та мама випускниці Галина Рацька. Найбільш схвильованими на святі були випускники 11-А та 11-Б класів, які зі словами подяки звернулися до батьків та вчителів, шкільних друзів і подарували своїм наставникам прощальний вальс на подвір’ї рідної школи. На згадку про прощання з дитинством десятикласники подарували випускникам іграшки. В цьому році урочисту місію Останнього дзвоника здійснили першокласниця Шкірко Анастасія та випускник Чемерис Дмитро.

12 травня 2014

11 травня 2014 року в Щирецькій ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. відбулися загальношкільні батьківські збори та звіт директора.
Збори відкрила директор школи Пижик Г.М., яка розповіла батькам про роботу педагогічного колективу за звітний період та проблеми і завдання на наступний навчальний рік.
Батьки та громадськість селища переглянули фотопрезентацію навчально-методичної роботи, в якій були відзначені досягнення та здобутки вчителів та учнів, результати їх участі у районних, обласних і всеукраїнських конкурсах, які підготувала і провела заступник директора  Соколова В.І.
Виховну роботу в школі за 2013-2014 н.р. презентувала заступник директора з виховної роботи Блінова Т.І. В матеріалах відеопрезентації були представлені найкращі виховні справи класів та школи, робота учкому та творчі звіти гуртків.
З цікавістю батьки оглянули виставку учнівських робіт гуртка «Креативне рукоділля», який веде в школі керівник Шпирковська О.М.
З особливим хвилюванням присутні переглянули шкільні тематичні стенди «Герої не вмирають», прослухали відеопрезентацію учениці 11-Б класу Шилич Тетяни «Пам’яті Небесної  сотні» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Збори завершилися відеопрезентацією «Скорботні матері в молитвах за Україну»,  присвяченій Дню матері.

08 травня 2014

07.05.2014 року в Щирецькій ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів проведено відкриту виховну годину у 7 класі на тему: «Моральні цінності людини» під керівництвом класного керівника Косилович О.О.   Метою даного заходу було: виховання учнів у рамках етики, моралі та культури поведінки, враховуючи ментальність нашого народу; розвиток почуття національної свідомості, турботи про оточуючих, рідних, близьких; уміння поводитись у соціумі.          Під час проведення даного заходу було показано відео звернення Матері Терези до громади.

17 березня 2014

14 березня 2014р.  у школі було проведено  святковий концерт, у якому взяли участь учні нашої школи
Свято розпочалось відеопрезентацією про життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка.
Підгірний Олег, Ткачук Світлана, Шилич Софія, Вітер Вікторія, Стельмах Вероніка читали поезії Великого Кобзаря.
Учні 8-Б класу показали сценку із поеми Наймичкаі “Тополя”.
Колодрубець Вікторія і Грицан Наталія виконали музичні композиції під супровід бандури.
Ведучими святкового концерту були учениця 7-го класу Івасик Ірина та учень 8-Б класу Федевич Денис.
Під керівництвом вчителя музики Петра Книша виступили учні 6-го та 7-го класів.
Концерт закінчився виконанням Державного Гімну України.
Свято підготували і провели вчителі української мови та літератури Степована У.Б., і Шилич М.В. 


11 лютого 2014

8 лютого 2014 року у нашій школі відбулася  традиційна зустріч з випускниками школи " Згадаймо ці шкільні  роки…"
У святковий зал під мелодію пісні « Ласкаво  просимо » зайшли особливо шановані гості – випускники  1974 року. Заступник  директора школи з виховної роботи Блінова Т.І.  радо привітала усіх випускників, розповіла про школу, цікаві виховні  заходи, познайомила присутніх з майбутніми випускниками школи. Хвилиною мовчання  усі вшанували тих вчителів та учнів, яких, на  жаль, уже немає з нами, зокрема  колишнього директора школи Дроздову К.Й.
Хлібом - сіллю на вишитому рушнику та щирими словами вітали гостей одинадцятикласниці.
Гості школи переглянули мультимедійну презентацію сучасного життя  школи.
Піснями гостей вітали вокальна група дівчаток  6-го класу та  вокально – інструментальний  ансамбль «Подих»  у складі випускника школи, соліста Іллі Сирватки,  піаніста Роговського Себастяна, Чаплинського Олега – ударні інструменти, гітариста Гладонюка Ігоря.
Своїми спогадами про шкільні  роки і подякою за  організовану зустріч виступили Рибак І.Б., Голіян Н.К., Борис В.В. та випускниця 2013 року  Стецьків Андріана .  Випускники, які святкували 40- річний  ювілей закінчення школи , подарували  школі спортивне знаряддя ( м’ячі,  скакалки, гімнастичні кола ).
Зустріч пройшла у щирій родинній  атмосфері і всі розійшлися  з теплим вогником спогадів у душі.

06 лютого 2014

Сьогодні у нас відбувся перший етап шкільного конкурсу читців поезій Т.Г.Шевченка. У ньому приймали участь учні 3-11 класів. Кращими читцями серед школярів молодших класів є: Денисенко Софія, Кардаш Василина, Шилич Софія, Кузь Денис.
Переможцями серед учнів старших класів визнали Водовіз Вероніку, ученицю 10 класу (поема «Сова»), Стельмах Вероніку, ученицю 7 класу (поезія «Мені тринадцятий минало…»), Вітер Вікторію, ученицю 5-А класу («Думка»), Підгірного Олега, учня 9-Б класу («Доля»).

Акапельний виступ учнів 9-А класу з піснею на слова Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої…» був окрасою конкурсу і вразив усіх присутніх.

05 лютого 2014

5 лютого у 9- А класі вчителем біології та хімії Даць Оленою Степанівною проведено урок -тренінг  на тему: " Цінність родини". Метою даного тренінгу було: пропаганда родинних цінностей, збереження сімейних традицій, визначення основних рис щасливої родини. дане заняття було проведене у формі комбінованих методів: "мозкового штурму", " рольової гри" та інших вправ.
Підсумком уроку стало створення учнями моделі герба своєї майбутньої родини.