14 лютого 2019

Розколяда

Традиційно розколяда починається 15 січня, а тривати може аж до Стрітеня коли за народним повір'ям, зима зустрічається з весною. Тож цьогоріч 7 лютого в освітянському колі Щирецької громади теж відбулося свято прощання з колядою,. Серед учасників були учні нашої школи: Вітер В., Кузів Б., Василенко Р., Шкірко Н., Футала М., Козак А., саме вони представили глядачам дійство українського вертепу та заспівали дві колядки.
    Розколяда є підсумком циклу новорічно -різдвяних свят. Після якого починається новий цикл,нові сподівання на краще у цьому житті. А той, хто береться за роботу із чистими думками, завжди досягає успіхів.



05 лютого 2019

5 лютого День безпечного Інтернету.

Учні нашої школи прийняли участь у безкоштовному конкурсі, який об'єднав усіх, хто користується інтернетом, та допомагає учням 1–11 класів отримувати максимум користі, часу, проведеного за комп'ютером. Головна мета — нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. Допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше.
Говорячи про правила, ми маємо на увазі не перелік обмежень і заборон, які нудно читати навіть дорослим. Цей конкурс допоміг учням сформувати інформаційну грамотність, яка рятуватиме їх від неприємностей, що можуть очікувати в інтернеті.
В основі завдань — не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими стикається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в інтернет.