21 жовтня 2019






“Локальна Школа Успіху. Львів-2019”


18 та 19 жовтня відбувся форум для підлітків 13-16 років у якому взяла участь учениця 8-А класу Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст.. Штаблава Христина. Організатором та спікером даного проєкту є Горбацьо Соломія.
Цeй про
єкт створeний для тих, хто хочe йти в ногу з часом, отримати бажану профeсію в майбутньому, стати успішним і щасливо жити на Зeмлі! "Школа успіху" допомагає підліткам ознайомитися з прикладами роботи бізнесу, соціальних та комерційних проектів, щоб зробити свідомий вибір майбутньої професії. Під керівництвом менторів вони вчаться працювати в команді, розробляють власні проекти та дізнаються, як  презентувати свої ідеї. Відомі бізнесмени та громадські діячі дають поради для підготовки власного проекту.“Школа успіху” покликана розвивати актуальні для нової генерації навички, серед яких креативне мислення, лідерство, продуктивність, підприємницькі здібності, інформаційна грамотність тощо. Проєкт допоможе розкрити потенціал активної молоді і скерувати її енергію для пошуку власного “Я”.
Два дні були надзвичайно насичені та продуктивні. Спікери поділились щиро та відкрито своїми власними історіями з підлітками, мотивували до здійснення мрій через навчання, креативність та працю, а це зокрема: Христина Будзінська «Можливості для навчання за кордоном», Єва Висоцька
 «Копірайтинг», Юліанна Дяків. «Танцюють всі», Карен Абрамян «Підприємництво у підлітковому віці».
Якщо маєш амбітні плани на майбутнє - надзвичайно важливо знайти команду, що підтримує твої погляди та опанувати навички, необхідні людині у XXI столітті. Адже саме так можна розраховувати на успіх. 

18 жовтня 2019



14 жовтня Україна вшановує мужність та відданість тих, хто відстояв її землю у воєнні роки, захистив від рабства і ганьби та у мирні роки охороняє її волю, честь і незалежність. Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви, вірність військовій присязі, доблесть українських солдатів і офіцерів — запорука миру, спокою і щасливого майбуття на рідній землі, гідна шана нашим славним козацьким пращурам!Тому від усього серця вітаємо усіх захисників нашої держави,бажаємо Вам здоров’я і довголіття, бадьорості духу та родинної злагоди, радості і добра! Тож приєднуючись до урочистостей, у Щирецькій ЗОШ № 2 І - ІІІ ст. було проведено ряд виховних заходів присвячених Дню захисника України: проведено виховні години на тему:”Слава незламним захисникам”, проведено виховний захід “Нащадки козацької слави”,а також учні приєдналися до флеш-мобу "Зродились ми великої години"



17 жовтня 2019

Красива осінь вишиває клени
червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: - Виший нас зеленим!
Ми ще побудем, ще не облетим.
                                    Л.Костенко

15 жовтня учні 5-А класу разом із класним керівником Магорою Р.В. пройшлися рідним містечком  Щирець. Помилувались видом на селище із Золотої гори, а також зробили чудову осінню фотосесію.






Королівська Жовква та Крехівський монастир

13 жовтня учні 5-Б класу разом із класним керівником Волицькою Н.Б. та батьками вирушили у захоплюючу екскурсію Львівщиною. Вони відвідали містечко ремісників доби Ренесансу - Жовкву. Побували у церкві Пресвятої Трійці, костелі святого Лаврентія, синагозі, Домініканському монастирі, були вражені величчю цих культурно-історичних пам'яток.
Після цього всі учасники екскурсії вирушили у Крехівський монастир, де мали змогу доторкнутися до чудотворних ікон святого Миколая та Пресвятої Богородиці.
Відвідали також стародавню печерну церкву та спробували води із цілющого джерела.
Позитивні враження, гарні емоції, чудова осіння погода - все це сприяло  незабутній мандрівці Львівщиною.







Не роби іншому того, чого не бажаєш для себе
10 жовтня 2019р. В Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст.. відбулася відкрита виховна година «Не роби іншому того, чого не бажаєш для себе».
Метою цього заходу було з’ясувати зв'язок культури поведінки і релігійної моралі з правами людини, зміцнювати самоповагу учнів, учити поважати права інших людей, виховувати співчуття до людей, сприяти моральному і правовому вихованню.
Під час проведення виховної години у 6 класі класним керівником Косилович О.О. за допомогою ігор: «Скажи одним словом», «Доповни речення» та вправи «Мікрофон» учні висловили свої міркування про те, що таке мораль, взаємоповага, допомога один одному. Школярі звернулись також до народних джерел, використовуючи прислів’я та приказки, аналізуючи оповідання «Лісоруби».
Захід був цікавим та змістовним. Учні отримали багато позитивних емоцій.
Кошівка У.Б., заступник директора з виховної роботи Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.





Олімпійський тиждень





Кожної першої неділі жовтня у більшості країн світу святкують День працівника освіти, вітаючи людей, які своєю невтомною працею дають знання та відкривають дорогу в світ науки своїм учням. Свято вчителів було особливим і у Щирецькій ЗОШ №2 . Заздалегідь учні приготували привітання, багатокольорові , веселкові плакати, прикрасили школу.
День у школі розпочавсь з привітання вчителів: учні 9-х класів ще на подвір’ї школі вітали вчителів віршами та прекрасними квітами,6 клас приготував святкову безпрограшну лотерею, участь у якій взяли усі вчителі.
Приємною нотою в цей день також став концерт. Головними учасниками дійства стали випускні класи, які привітали вчителів не тільки теплими словами, а й чудовими квітами. Всі класи дарували для вчителів тепло та радість з усмішкою на обличчі. Одні співали, інші показували смішні сценки, робили пародії, розповідали смішні історії про вчителів.
Атмосфера цього дня для всіх працівників школи була насправді теплою та дружньою. Бажаємо всім вчителям наснаги, терпіння, нових успіхів в роботі та побільше талановитих учнів. Миру в ваших оселях та країні, добробуту та процвітання у всіх справах.

З повагою учнівський та педагогічний колективи Щирецької ЗОШ №2 І - ІІІ ст





04 жовтня 2019



СТОП БУЛІНГ!
        
         Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною. Тому з метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі  класним керівником Даць О.С. практичним психологом Скородинською О.М. та інспектором з ювенальної превенції Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області капітаном поліції Гулько Ю.С. обговорено шляхи попередження жорстокого поводження з дітьми та надалі спільно проводити заняття, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середовищі.
         Участь у профілактичних заходах взяли учні 7-9 класів Щирецької               ЗОШ №2 І – ІІІ ст. Під час заняття діти ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з дітьми, які потерпають від насильства в школі.
         Під час заняття надавалась інформація учням з обраної теми, продемонстровано ряд відеороликів щодо даного питання: «Булінг. Шкільна травля», «Обережно, булінг!», «Викресли булінг», проведено ряд вправ та ігор  з метою виховання почуття толерантності у дітей, бути небайдужим до чужого горя; запобігання дитячому насиллю та виховання культури спілкування серед учнівської молоді.

Заст. директора з виховної роботи Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.
Кошівка У.Б.