29 листопада 2018


Патон Борис Євгенович. Подвійний ювілей української науки
22 листопада у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст., у 10-А класі, під керівництвом учителя фізики Войцеховської-Штаблави А.М, була проведена виховна година присвячена 100-річчю від дня народження Бориса Патона.
Академік Б.Є. Патон є одним з фундаторів і  беззмінним президентом Міжнародної асоціації академій наук, об’єднуючої національні академії наук, а також ряд провідних наукових центрів країн СНД. Б.Є. Патон - почесний президент Міжнародної інженерної академії, член Академії Європи, почесний член Римського клубу. Він є дійсним членом Російської академії наук, іноземним членом Шведської королівської академії інженерних наук, Національної академії наук Індії, академій наук і науково-технічних суспільств багатьох інших країн. 

Учні 10-А класу Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст.


«Світочі української церкви»

27 листопада 2018 року на базі опорного закладу Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ  ст. ім. Героя України Богдана Ільківа і Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбувся семінар вчителів історії Щирецької ОТГ з нагоди святкування 1030 років з часу прийняття християнства. Саме тому, не випадково, обрали тему «Світочі української церкви». Такими визначними постатями української церкви є митрополит Андрей Шептицький та продовжувач його справи патріарх Йосип Сліпий.
Якби ми хотіли назвати чотири українські постаті, що презентують найкраще характер і психіку українського народу, то ми б прийшли до такого висновку: поетично-ліричну сторінку нашої України найкраще показує Т.Шевченко, народну мудрість – Г. Сковорода; втілення сильної духом і одночасно ніжної жінки – Л. Українка, а втіленням релігійно-церковного велетня є митрополит Андрей Шептицький.
Йосиф Сліпий був людиною, яка у середині ХХ ст. потрясла цілим світом. Все його життя – це наука і молитва.
Під час семінару були використані ролики на релігійну тематику та про представників української церкви. Ведучі заходу Бурмеха А., Кузів Б., Стецура Н., Михайлів Б. розповіли про витоки прийняття християнства та його утвердження на українських землях. Також учнями шкіл: Штаблавою Х., Ільків А., Кріль А., Пушкар Л., Стецурою Н., Мозолою Я., Чаплинською Х. було виконано духовні пісні та продекламовано вірші.
Вчителі історії Басюк О.Я., Косилович О.О. підготували презентації про тернистий життєвий шлях митрополита А. Шептицького та патріарха Й. Сліпого. Підсумовуючи захід вчитель історії Василишин О.Б. розповіла про безцінний вклад велетнів духу в розвитку української церкви.
Вітер Вікторія,
голова учкому Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

До 85 роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні у школі 24 листопада учком  провів у всіх класах хвилину Пам'яті жертв геноциду українського народу. Організатори заходу Денисенко Софія та Яріш Марта нагадали учням  про участь у загальнонаціональній акції "Засвіти свічку".

26 листопада 2018

Класний керівник 9 класу Мига Н.Л. провела відкриту виховну годину з учнями на тему "Шкідливі звички у підлітковому віці".
Учні переглянули профілактичні ролики про шкідливість тютюнопаління, вживання наркотиків, алкоголізму.
Практичний психолог Скородинська О.М. прокоментувала усі ролики і провела тренінг, як не стати залежним від шкідливих звичок.
До дня Гідності та Свободи учні 9 класу нашої школи під керівництвом класного керівника Миги Н.Л., педагога організатора Доскоч Г.В., практичного психолога школи Скородинської О.М. провели годину мужності у Щирецькому народному домі. На заході були присутні учні 5-10 класів школи, працівники культури, громадськість селища.
Зі сцени у виконанні учнів прозвучали вірші щирчанок Г. Богдан, О. Вакуленко та інших авторів, присвячених людям, які відстоювали на Майдані своє право на євроінтеграцію, на право жити в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина.
Зворушливо прозвучав вірш "Пробач мені, мамо, за чорну хустину", який продекламував Пушкар Максим під супровід гри на скрипці Романович Марічки.
Учні згадали і  своїх односельчан-героїв: Богдана Ільківа, Олега Клима, Тараса Кончевича. На екрані демонструвалися відеослайди тих героїчних днів. 
Усіх героїв Революції Гідності та свободи присутні пом'янули хвилиною мовчання.


22 листопада 2018

20 листопада учні 5-го класу разом із класним керівником Косилович О.О. провели виховний захід "Давайте познайомимось".
Учні розповідали про себе, свої захоплення, співали пісень, танцювали, закликали друзів, щоб ніколи не сварилися, жили в злагоді та цінували один одного.
Гостями свята були вчителі та учні старших класів, які отримали багато позитивних емоцій від проведеного заходу.

9 листопада у нашій школі відбувся також концерт присвячений Дню української писемності і мови, в якому взяли участь учні 5 і 10 класів. Метою заходу було підкреслити важливість українського слова в умовах сьогодення. учні залюбки декламували поезію та співали пісні, закликали берегти та шанувати рідну мову.

15 листопада 2018



9 листопада – День української мови та писемності – це державне свято, яке Щороку відзначаються  в Україні.
У Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів Щирецької селищної ради учні та вчителі урочисто відзначили знаменну дату. Учні 6 – х класів змагались у цікавому мовознавчому квесті, в ході якого усі бажаючі ерудити мали змогу збагатити свій багаж знань. Ребуси, загадки – таким арсеналом озброїлись учні 6-А класу, а учні 6-Б класу змогли дати відсіч доречними та влучними відповідями.
Перебіг цікавого уроку доповнив спільний перегляд  українських  мультфільмів, де кожен зміг оцінити барви рідної мови устами казкових героїв.
«Хто вчиться змолоду -  не зазнає на старість голоду», - вчить народна мудрість. Недаремно цього дня віддавали до школи дітей, адже грамоти навчатись – велике діло!

13 листопада 2018


Ми прагнемо жити в успішному суспільстві, а успішність суспільства залежить від його ефективності. Ефективне суспільство будують професіонали - гарні фахівці, знавці своєї справи. «Своя справа» – це та, яка приносить не лише матеріальне, а й моральне задоволення та позитивні емоції. А задоволення від життя та налаштованість на позитив – це вже половина успіху! Така проста формула доводить важливість обрання «своєї» професії.

Сучасний світ професій став різноманітнішим. Це призвело до того, що майбутнім абітурієнтам стало складніше зробити вибір майбутньої спеціальності і  дуже важливо зробити правильний вибір своєчасно.
9 листопада Львівський   національний аграрний університет відкрив двері для майбутніх абітурієнтів, молодій творчій еліті, щасливому майбутньому нашої держави. Зранку центральна площа університету була переповнена шкільними автобусами, до аграрного вузу завітало багато випускників  з різних областей України.
Спершу у повітрі зависла нотка хвилювання, однак, завдяки невичерпним старанням та ентузіазму працівників і студентів, зрештою вирував святковий настрій. Представники студентства ЛНАУ радо зустрічали, консультували і підтримували майбутніх аграріїв, частували гостей смачним чаєм та улюбленими солодощами, а мажорна сучасна музика додавала позитиву.

У холі головного корпусу майбутні студенти мали змогу ознайомитися з факультетами, творчими роботами та книжковими надбаннями викладачів кафедр. Кожен абітурієнт отримав на добру згадку море вражень від  відвідання університетських музеїв.
На дітей чекали консультації відповідального секретаря приймальної комісії університету, розмова з деканом факультету агрономії та екології, щодо вступної кампанії 2019 року…








09 листопада 2018



08 листопада в нашій школі проходили районні (зональні) змагання з настільного тенісу серед школярів.
 В змаганнях брали участь учні Щирецької ЗОШ № 2 І-ІІІ ст.та Щирецької ЗОШ № 1 І-ІІІ ст.
Перемогу отримала  команда нашої школи.

01 листопада 2018


Повчальна зустріч
У перший день навчання, після канікул, відбулася зустріч семикласників Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. з представниками поліції. Школярі на конкретних життєвих прикладах зрозуміли те, чому треба знати і виконувати Правила дорожнього руху, Правила для учнів, як вберегти себе від необачних вчинків і не завдавати клопоту власним батькам. Гості радо відповідали на усі запитання слухачів.






Поїздка у музеї
На канікулах учні 5-9 класів Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст. разом з педагогами Доскоч Г.В., Моцяк Н.Б. та Кнігініцькою І.В. побували у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка та Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського.
Школярі уважно слухали екскурсоводів, які дуже цікаво і доступно розповідали про життя Великих українців.
Додому поверталися задоволеними і духовно збагаченими.