31 січня 2019


Памяті Героїв Крут
«Ми пам’ятаємо Героїв Крут!» - під такою назвою 29 січня у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбулася поетична година. Юні декламатори зібралися у читальному залі Щирецької селищної бібліотеки і своїм художнім читанням патріотичних віршів про Лицарів духу пом’янули молодих юнаків, які загинули у 1918 році, захищаючи під станцією Крути незалежність України.
Учасниками цього заходу були учні 4-А класу – Кійко Мирослав, Кінзерський Кирил, Гула Станіслав; 6-А – Шкірко Анастасія, Кравець Яна;
7-А класу – Підгірний Ігор, 7-Б – Пеприк Вікторія, Юрдига Дарина; 8-А – Кравчишин Анна; 8-Б – Денисенко Софія; 10- А – Скочиляс Максим, Зубатий Андрій; заступник директора з виховної роботи Кошівка У.Б., педагог-організатор Доскоч Г.В., бібліотекарі Дзик М.М. та Меньок О.М.
З уст Юрдиги Дарини прозвучала «Молитва», яка закінчилася словами:
А нам від тих Триста,
О Боже, благаєм!-
Любові дай вчитись
До рідного краю!
Учні старших класів переглянули документальні фільми про Героїв Крут.



29 січня 2019



Профілактика кору
В Україні триває спалах кору – одного з найбільших інфекційних захворювань, відомих у світі.
За останні місяці кількість хворих на кір у Львівській області значно зросла. Тому у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІст. у п’ятницю 25 січня було проведено загальношкільні батьківські збори, на які було запрошено лікаря-педіатра Горбулько Тетяну Всеволодівну. Вона розповіла присутнім про кір і можливі наслідки від цього захворювання, а також про необхідність щеплень КПК, для попередження та ліквідації інфекційних захворювань.


28 січня 2019


Талант – то крапля здібностей і море праці

         Цей влучний вислів належить відомому українському письменникові Григору Тютюннику. І з ним важко не погодитися: кому, як не людині, що за життя скуштувала і солодкого смаку слави, і жорсткого чиновницького диктату у своїй літературній діяльності, знати, як непросто жити з унікальним даром, даним людині Богом чи успадкованим від батьків. Тим більше – працювати над тим, аби талант цей розвинути, філігранно відточити, вміти застосувати…
         А ще кажуть, що талант завжди родом із дитинства, вона  народжується із зернятком у руці. Тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. Помітити талант у дитини та розкрити його – нелегке завдання, яке стоїть перед сучасним вчителем. На жаль, не кожна дитина  може його яскраво продемонструвати. Вчені стверджують, що у кожному таланті лише 5 відсотків самого таланту, а 95 відсотків – важка праця дитини і   вчителя. І справді, у світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло.
         Школа – це дерево, на гілках якого ростуть плоди науки – учні, які живляться мудрістю вчителів, а, виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави. Тому саме школа пишається своїми талановитими учнями – переможцями олімпіад, конкурсів, змагань різного спрямування.
         Вітаємо  учня 10- А класу Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ступенів                   Кузіва Богдана  та його  вчителя біології Даць Олену Степанівну  з перемогою, - І місце  в  ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з біології!
Бажаємо  їм не зупинятися на досягнутому,  а  досягнути  нових наукових вершин. Віримо, що їхні плани, мрії та задуми будуть такими ж обнадійливими і перспективними, як і  неперевершена перемога в цьому інтелектуальному випробуванні.
         Отож,  щасливої життєвої дороги, завзяття, оптимізму й нових творчих звершень задля блага незалежної України!
         Ви найкращі! Ви наша гордість! Так тримати!

Заступник директора з НВР Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.
Соколова В.І.

25 січня 2019



“Разом із власної волі з 1919 року”
Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року - історичний акт об’єднання українських земель в одній державі. Подія основоположна для українського державотворення.
Акт Злуки 22 січня 1919 року увінчав столітні прагнення українців, розділених і поневолених Російською та Австро-Угорською імперіями, жити в єдиній незалежній  державі. З нагоди свята в Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІст. було проведено тематичні виховні години, конкурс малюнків «Моя Соборна Україна», переглянуто документальний фільм про об’єднання УНР і ЗУНР в одну державу, учні 8 класу створили презентації про цей період історії України.
У зв’язку з цією визначною датою Щирецькою ОТГ було проведено віче, на якому були присутні учні та вчителі школи. Учасники віче підтримали акцію «Розгорнімо прапор України».
Сучасна російсько-українська війна для українців є продовженням столітньої боротьби за державну незалежність. В ході сучасної російсько-української війни українські військові, так само, як і їхні попередники 100 років тому, відстоюють не лише незалежність, а й соборність України. В лавах Збройних сил України  за цілісність нашої держави борються вояки, що походять з усіх її куточків. 100-ліття соборності України є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель, що окуповані. Крим, Донеччина та Луганщина – це Україна.
Кошівка У.Б., заступник директора з виховної роботи