06 березня 2015

Вчора на базі нашої школи був проведений семінар вчителів математики Щирецького освітнього округу. Гості відвідали бінарний урок математики та історії України на тему: "Козацька Україна. Додавання та віднімання дробів." Урок проводила у 5 класі вчитель вищої кваліфікаційної категорії Мига Ніна Леонідівна.

«… Ніщо не спинить ідею, час якої настав…» - під таким гаслом, словами легендарного Тараса Чупринки, пройшла зустріч учнів-старшокласників, членів гуртка «Джура» з воїнами-ветеранами Щирецького крайового братства ветеранів УПА у їхній штаб-квартирі Богданом Григоровичем Пташником і Володимиром Петровичем Наджаком.
Таким чином ми разом вшанували головнокомандувача УПА, генерала-хорунжого Романа Шухевича, 65-ту річницю з дня його загибелі. Спільною молитвою і хвилиною мовчання віддали шану всім борцям за волю і незалежність України. Ми мали змогу прослухати цікаві історії з днів молодості наших шановних сивочолих ветеранів повстанців, згадали і про Крути, і про Революцію гідності, висловили своє захоплення незламною Надією Савченко.
«… Старайтеся, діти, вчіться! Ви є тим поколінням, яке змінить і зміцнить нашу країну,» - такими словами завершив нашу зустріч станичний Богдан Пташник.
Ми постараємося не підвести і не зрадити сподівань наших наставників, станемо справжніми українцями і гордо пронесемо наш синьо-жовтий стяг у майбуття.

04 березня 2015

Сьогодні ми також згадали про ще одного велета українського духу, головнокомандувача УПА, генерала хорунжого Романа Шухевича. Вокальні групи учнів 5-го, 6-А та 7-го класів виконали повстанські пісні. Вчитель Даць Олена Степанівна продемонструвала документальні кадри про генерала Чупринку. 65-ту річницю з дня загибелі і пам'ять про Романа Шухевича усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

У школі вшанували пам'ять автора мелодії Українського національного і державного гімну, композитора, отця Михайла Вербицького, якому 4 березня виповнилося 200 років з дня народження. Про життєвий шлях Михайла Вербицького розповіли члени гуртка «Джура» Лазурак Роман і Короляк Світлана Учні переглянули відеоматеріали про видатного композитора, виконали державний гімн.