29 листопада 2018


«Світочі української церкви»

27 листопада 2018 року на базі опорного закладу Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ  ст. ім. Героя України Богдана Ільківа і Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбувся семінар вчителів історії Щирецької ОТГ з нагоди святкування 1030 років з часу прийняття християнства. Саме тому, не випадково, обрали тему «Світочі української церкви». Такими визначними постатями української церкви є митрополит Андрей Шептицький та продовжувач його справи патріарх Йосип Сліпий.
Якби ми хотіли назвати чотири українські постаті, що презентують найкраще характер і психіку українського народу, то ми б прийшли до такого висновку: поетично-ліричну сторінку нашої України найкраще показує Т.Шевченко, народну мудрість – Г. Сковорода; втілення сильної духом і одночасно ніжної жінки – Л. Українка, а втіленням релігійно-церковного велетня є митрополит Андрей Шептицький.
Йосиф Сліпий був людиною, яка у середині ХХ ст. потрясла цілим світом. Все його життя – це наука і молитва.
Під час семінару були використані ролики на релігійну тематику та про представників української церкви. Ведучі заходу Бурмеха А., Кузів Б., Стецура Н., Михайлів Б. розповіли про витоки прийняття християнства та його утвердження на українських землях. Також учнями шкіл: Штаблавою Х., Ільків А., Кріль А., Пушкар Л., Стецурою Н., Мозолою Я., Чаплинською Х. було виконано духовні пісні та продекламовано вірші.
Вчителі історії Басюк О.Я., Косилович О.О. підготували презентації про тернистий життєвий шлях митрополита А. Шептицького та патріарха Й. Сліпого. Підсумовуючи захід вчитель історії Василишин О.Б. розповіла про безцінний вклад велетнів духу в розвитку української церкви.
Вітер Вікторія,
голова учкому Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

Немає коментарів:

Дописати коментар