30 січня 2020


«Новий стандарт природничої освіти: від знань до компетентностей»

         Творче об`єднання «Соняшник» за підтримки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провели обласний семінар «Новий стандарт природничої освіти: від знань до компетентностей». Учасниками семінару стали методисти предметів природничого циклу районних (міських) відділів (управлінь) освіти та секторів освіти об’єднаних територіальних громад, керівники методичних об`єднань та вчителі біології.
         Головна мета семінару — представлення освітянській спільноті області Стандарту природничої освіти Нової української школи, обговорення його особливостей, аналіз викликів реформи «Нова українська школа», обговорення особливостей компетентнісно - орієнтованих завдань та їхнього використання в освітньому процесі, презентація результатів участі України в міжнародному дослідженні PISA.
         Головна ідея Нової української школи і нового Стандарту зокрема – навчання, побудоване на компетентностях. Закон “Про освіту” дає таке визначення компетентності: « динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність». Простими словами, це – здатність використовувати знання і навички у своєму житті.
         Окрім того, Роман Шиян зазначає: «Ми намагалися побудувати Стандарт так, щоб усе починалося від зацікавленості дитини. Щоб вона починала досліджувати те, що її зацікавило, щоб брала в руки книжку, яка її зацікавила, і від того розбудовувати культуру дослідження чи читання».
         За результатами семінару всі учасники отримали сертифікати, серед них і вчитель  біології Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст., Даць О.С.

Пижик Г.М., директор Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.
        



Немає коментарів:

Дописати коментар