25 січня 2019



“Разом із власної волі з 1919 року”
Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року - історичний акт об’єднання українських земель в одній державі. Подія основоположна для українського державотворення.
Акт Злуки 22 січня 1919 року увінчав столітні прагнення українців, розділених і поневолених Російською та Австро-Угорською імперіями, жити в єдиній незалежній  державі. З нагоди свята в Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІст. було проведено тематичні виховні години, конкурс малюнків «Моя Соборна Україна», переглянуто документальний фільм про об’єднання УНР і ЗУНР в одну державу, учні 8 класу створили презентації про цей період історії України.
У зв’язку з цією визначною датою Щирецькою ОТГ було проведено віче, на якому були присутні учні та вчителі школи. Учасники віче підтримали акцію «Розгорнімо прапор України».
Сучасна російсько-українська війна для українців є продовженням столітньої боротьби за державну незалежність. В ході сучасної російсько-української війни українські військові, так само, як і їхні попередники 100 років тому, відстоюють не лише незалежність, а й соборність України. В лавах Збройних сил України  за цілісність нашої держави борються вояки, що походять з усіх її куточків. 100-ліття соборності України є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель, що окуповані. Крим, Донеччина та Луганщина – це Україна.
Кошівка У.Б., заступник директора з виховної роботи





Немає коментарів:

Дописати коментар