29 грудня 2017

День Гідності та Свободи у школі
День Героїв Небесної Сотні – пам’ятна і скорботна дата, яка залишиться болісною згадкою у свідомості кожного українця.
У Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбувся вечір-реквієм, на який завітали безпосередні свідки і учасники тих подій – Наталія Садова, Тарас Фалендиш, Роман Голова. Майдан не має строку давності. Згадувати і говорити про це завжди важко, а особливо, коли ти не свідок, а учасник. Гості прийшли не з порожніми руками, а принесли так звані «сувеніри» з Майдану – каміння, яке у той час було основною зброєю багатьох, звичайну дерев’яну биту, ялинку…
Зі слізьми на очах учні 9-11 класів читали вірші про загиблих героїв, про згуртованість українців, про злочин влади проти людей.
Пісня у виконанні Вероніки Марців про те, щоб більше ніхто ніколи не гинув, вразила усіх присутніх. Ведучі вечора Вікторія Вітер та Анастасія Кріль послідовно відтворили події від першого до останнього дня боротьби. На презентацію про Богдана Ільківа, яку підготували учні школи, болісно відреагували усі.
Щира спільна молитва за усіх померлих, хвилина мовчання – і вечір закінчився.
Ми повинні пам’ятати про всіх Героїв Майдану, про те, що вони загинули заради нас, заради того, аби ми жили у вільній і незалежній країні.
Шилич М.В., учитель української мови та літератури

 Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

Немає коментарів:

Дописати коментар