22 грудня 2017

Минають дні, хвилини, місяці і роки,
Не рік, не два – а 19 майже літ
Немає поруч близької людини
Без нього меркне український світ.
Девятнадцять земних, блакитнооких весен
Над світом прошуміли, відцвіли –
Не чути рідний голос Чорновола,
Та він живе в серцях, поміж людьми…

24 грудня 2017 року В. М. Чорновіл святкував би своє 80 річчя. На жаль…
В.Чорновіл  - це непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї відродження Української державності і служіння українському народові.
Ще замолоду поставив він собі за мету створення української самостійної держави. І крок за кроком, тюрма за тюрмою, стаття за статтею, книга за книгою – йшов до цієї мети…
В пятницю 22 грудня, напередодні його 80-річчя, у нашій школі вшанували світлу память Величної Людини, життєвий шлях якої був злочинно обірваний, перерваний у русі, у невпинному русі на шляху до справжньої, справедливої України.
У 10 класі було проведено виховну годину «Памятаємо, любимо, шануємо…». Учні ознайомилися із життєвим шляхом В. М. Чорновола, історією виникнення Народного Руху України, переглянули відеофрагменти із спогадами самого  Вячеслава Максимовича, його сестри Валентини.

Він не став Президентом України, але став її національним Героєм – посмертно!  Його вбили під час  руху – у дорозі, на шляху до тієї, іншої України, за яку він заплатив здоровям і життям.


Немає коментарів:

Дописати коментар