31 травня 2018

Ось скінчився вже рік навчальний
І останній дзвінок задзвенів.
Хай залишиться в пам'яті вашій
Ця остання учнівська мить!

Будуть ще у житті уроки,
Та шкільні  - не вернути роки
І дитинства чудову мить!




23 травня 2018


Сьогодні, 23 травня, четвертокласники нашої школи на родинному святі "Ми діти рідної землі" щиро дякували усім найріднішим людям: дідусям і бабусям, батькам, першій вчительці Людмилі Миколаївні Улич за щасливі роки життя і навчання у початковій школі. У своїх артистично продекламованих віршах висловлювали вдячність Матінці Україні, Божій Матері і своїм рідним ненькам. В гості до них прийшли старшокласники Деда Оля, Кириченко Софія та Огар Оля в ролях Любові, Добра і Радості і висловили бажання, щоб Щастя поселилося в кожній родині і щоб діти усміхалися завжди.
    Під акомпонемент вчителя музики Петра Михайловича Книша учні співали пісні про Україну, школу, найдорожчих їм людей.
    Свою майстерну гру на сопілці продемонструвала Дроздовська Марта. Екерт Владислав, Запотічний Віталій, Слободчук Віталій, Гінкул Юрій виконали танець "Гопачок". Шулим Юля, Шабаковська Андріана, Качмарик Анна-Марія порадували усіх вокальним співом. Теглівець Матвій у прочитані вірші вклав усю свою щирість.
    Надзвичайно елегантними, підтягнутими, красивими виглядали усі четвертокласники під час виконання свого першого вальсу.
    На святі прозвучали слова подяки першій вчительці, школі за виховання їхніх дітей.




18 травня представники учкому Щирецької ЗОШ № 2 Лев Андрій, Скочиляс Роман, Голова Юлія, Гнат Марта та Костецька Уляна (учні 10 класу) разом з учнями Містківської та Ставчанської шкіл побували у Львівському військовому госпіталі. Вони передали для наших поранених воїнів печиво, солодощі в знак вдячності за те, що можемо спокійно навчатися в школі і радіти життю.

22 травня 2018




Свято Вишиванки у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІст.
17 травня 2018 року цьогоріч було потрійним святом у Щирці: релігійним святом Вознесіння, Днем вишиванки та відбулося урочисте відкриття дитячого майданчика у центрі селища. Спочатку свято відбулося у школі, а пізніше і учні, і вчителі приєдналися до масового святкування у місцевому парку.
Щороку збільшується кількість учнів, і взагалі усіх звичайних людей, посадовців, які із задоволенням одягають у третій четвер травня вишиту сорочку. Саме у цей день відзначається свято Вишиванки. Вона стала одним з небагатьох національних брендів, відомих у всьому світі. У ній зберігається генетичний код українців. Вишиванка є чи не єдиним національним атрибутом України, яка з роками не втрачає своєї актуальності. Наші предки вірили, що вишиванка – це символ здоров’я, краси, щастя, любові, захищає душу людини та дає силу.
Найкращим подарунком завжди була і залишається вишита сорочка. Вона приносить позитивні емоції і дає відчуття єднання зі скарбами пращурів.
Голова Юлія, учениця 10-го класу Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

14 травня 2018



Памяте, стій, зупинися на хвилинку!
На захід під таким гаслом дев’ятикласники та десятикласники Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст. прийшли  з червоними маками на грудях.
Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. З метою гідного вшанування подвигу українського народу, його значного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, посилення турботи про ветеранів, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань та у зв’язку з відзначенням 73-річниці Перемоги над нацизмом у Європі та річниці завершення Другої світової війни. Символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом – червоний мак. Червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України в боротьбі за незалежність.
Новий символ – це вияв нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров. Потрібно було, як символ, щось знакове, що символізувало би не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам'ять та скорботу.
Українці заплатили за перемогу над фашизмом страшну ціну – 10 мільйонів життів. Було зруйновано 700 українських міст і 28 тис. сіл. 7 млн. українських вояків захищали свою землю в лавах Червоної Армії і Флоту. Ще 100 тис. українців воювали проти нацистів у лавах УПА, 250 тис. – у складі військ інших країн антигітлерівської коаліції.
Учні переглянули документальні та відеокадри про події тих трагічних років і зміцніли у переконаннях, що мужність і героїзм, доблесть та відвага, слава і честь – саме ті чесноти, які потрібно у собі виховувати, тому, що на них ґрунтується багатовікова історія нашої країни. Захищати і любити Батьківщину, свою землю, свій рідний дім – це священний обов’язок кожної людини.
Лев Андрій, голова учкому Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

07 травня 2018


Твій вибір – твоє життя!

Під таким гаслом учні 6 – х класів Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст. під керівництвом Сениш Л.Р. і Даць О.С. відзначили 4 травня 2018 року  - День здоров’я.  Словами, піснями і танцями учні активно закликали вести здоровий спосіб життя.
Я не прошу ані краси, ані щастя-
Дай мені сили, Боже!
Щоб не зламатись в бурі нещастя,
Дай мені міцності, Боже!
Щоб не лякатись гіркої правди,
Дай незалежності, Боже!
І не стидатись слів своїх завжди –
Дай мені віри, Боже!
Щоби вчиняти по добрій волі,
Дай мені мужності, Боже!
Щоб дивитися в очі долі,
Прошу хоробрості, Боже!

04 травня 2018


    У День Чорнобильської трагедії учні 10 класу школи Голова Ю.,  Гнат М.,  Костецька У.,  Піпська В., Марців В. у Щирецькому народному домі провели Годину памяті. Розповіли присутнім про події того трагічного дня. Лев А. продекламував вірш Зіновія Гаєцького про вибух на атомній  станції у Японії в 2011 році.
    Бібліотекарі місцевої бібліотеки Меньок О.М. та Дзик М.М. підготували книжкову тематичну виставку «Дзвони Чорнобиля».
   Усі присутні переглянули відеоматеріали і помолилися за душі померлих та за те, щоб подібне не повторилося більш ніколи.