18 грудня 2015

Завдяки допомозі наших спонсорів усі діти школи отримали подарунки в переддень свята Ствятого Миколая.

Напередодні свята Святого Миколая учнями нашої школи було відвідано дитячий будинок у м.Львові. Ми давно вже підтримуємо зв'язок з цим закладом і в черговий раз завітали туди не з порожніми руками.

Минулого тижня у першокласників нашої школи відбулося велике свято "Посвята в першокласники". Під керівництвом класних керівників Микитки С.А., та Кузь О.Ф. першачки продемонстрували своє вміння виразно читати напам'ять вірші, співати пісні про школу та Україну.
У швидкості збирання ранця змагалися не тільки учні, але і татусі та дідусі присутні на святі. З рук директора школи діти отримали свій перший шкільний документ - "Посвідчення першокласника" та медалі, які згодом стануть для декого золотими.

"Герої української нації" - такою була тема відкритого засідання комітету національно-патріотичного виховання учнівського самоврядування , яке проходило у вигляді круглого столу.
своєрідним епіграфом цього засідання був вірш Лесі Вознюк "Я маю право", майстерно прочитаний учнем 7-Б класу Федевичем Олексієм

У день Збройних Сил України керівники гуртка "Джура" (Сокіл) провели змагання "Ігри патріотів" Суддями на змаганнях були воїни АТО Голубко Микола та Ільницький Іван.

У день прав людини класним керівником 5-А класу Василишин О.Б.
була проведена виховна година на тему "Мої права та обов'язки"

10 грудня 2015

Висить рушник у хаті на кілочку,
Калина червоніє на столі,
А біля неї житні колосочки,
Мов пустотливі братики малі...
Вчора вчителем трудового навчання та технологій Винярською Н.М. був проведений відкритий урок на тему :" І на тім рушникові - і дитинство, й розлука, і вірна любов..." Учні 8 класу ознайомились техніками ручного вишивання, загорілися бажанням вишивати рушник, як оберіг української родини.

04 грудня 2015

Сьогодні у нашій школі був проведений інтегрований урок з предмету « Захист Вітчизни» вчителем Головою Р.С. для учнів 9 – 11 - х класів. Урок мужності «Героям слава», присвячений відзначенню Дня Збройних Сил України, історії створення Української Армії.Допомагали у проведенні уроку: заступник директора з навчально – виховної роботи Соколова В.І., учитель української мови та літератури Кузь І.І., класні керівники 11- х класів Даць О.С. та Сениш Л.Р.

27 листопада 2015

«Запалили свічки, запалили,
Щоби більше лихо не ходило,
Хай палає свічка світлом білим,
Щоби в неньки - України серце не боліло…»

«Голодомор 1932 – 1933 років в Україні - це геноцид українського народу»,- такими словами розпочала свій урок з історії України для учнів 9 – 11 – х класів Косилович О.О.

Минулого тижня школа відзначила День Гідності і Свободи виконанням Державного гімну, хвилиною мовчання. Віддала шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Учні 9 класу Литвишко Зоряна та Стельмах Вероніка прочитали вірші, присвячені Героям Майдану "Горить свіча..." "Небесна сотня".
В усіх класах пройшли тематичні виховні години та уроки пам'яті.

23 листопада 2015

Минулого тижня група учнів школи під керівництвом педагога-організатора Доскоч Г.В. та вчителя зарубіжної літератури Моцяк Н.Б. після уроків разом з учнями та вчителями шкіл Щирецького освітнього округу (сіл Лани, Дмитре) екскурсійним автобусом подорожували по місту Львову. Під час екскурсії зі стилем будови та історією храмів познайомила всіх екскурсовод пані Надія. Школярі охоче фотографувалися біля пам’ятників С. Бандері та митрополиту Андрею Шептицькому, помолилися у соборі св.Юра. З висоти Високого Замку милувалися красою вечірнього Львова.

12 листопада 2015

До дня української мови та писемності в 3 класі вчителем Івасик З.В. було проведено виховну бесіду. На ній учні переглянули історію походження української писемності, дізнались про першодрукаря України Івана Федоровича.

Недаремно 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. В Україні Указом Президента це свято офіційно встановлено від 1997 року. А святкуємо ми його на честь Преподобного Нестора - Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. З нагоди свята, у Щирецькій ЗОШ №2 І – ІІІ ст. був проведений інтегрований урок з біології, фізики та української мови «Спочатку було Слово…». На уроці були присутні учні 10 – 11 – х класів. Вчитель біології Даць О.С. розповіла присутнім про історію виникнення української писемності та мови, про диво написаного та надрукованого слова, яке пережило століття й покоління. Заступник директора з НВР, вчитель фізики Соколова В.І. продекламувала вірш Д.Павличка «Рідна мова», наголосила, що такі заходи гуртують усіх нас на шляху до відродження духовності, зміцнення державності, формування активного громадянського світогляду. Адже кожен народ існує лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові!
Підсумком уроку був виступ методиста РВО, учитель української мови та літератури Ілика П.І. , котрий пояснив зміст слова « мова» у аспекті світогляду пересічної людини , адже мова не тільки засіб спілкування в межах духовного та матеріального життів. Також мова - це навчання, пізнання, отримання та процес аналізу-пошуку інформації, культура та спадщина народу загалом. На уроці присутні учні мали нагоду послухати вірші про мову, вз яти участь у відгадуванні лінгвістичних загадок, у грі « Не заблукай у суржиковому лісі», а також ознайомитися з книжковою виставкою «Світлиця слова у безмежжі часу».

03 листопада 2015

Вокальний ансамбль дівчат 8 класу нашої школи (керівник Книш П.М.) було відмічено на районному фестивалі "Сурми звитяги", який відбувся 23 жовтня 2015 року в Пустомитівській ЗОШ № 2 І-ІІІ ст.

22 жовтня 2015

"Виховуємо патріотів України!" під таким гаслом проходило загальношкільне свято, присвячене Дню захисника України, в рамках місячника військово-патріотичного виховання, з участю ветеранів Щирецького братства УПА Наджака В.П., Коровця З.Д. та воїнів АТО Голубка М., Федуня М, Голуба Н., Чурка А., Ладуса Б., Галкіна М., Василенка С., Макарова Р.
З цікавістю присутні переглянули відеоматеріали з історії старовинного Щирця та славетних імен земляків, які виборювали незалежність держави на всіх етапах її історичного розвитку (зокрема місцевого художника О. Куриласа, та січового стрільця зі Сердиці М.Кураха). Героям повстанцям та воїнам АТО присвятили вірші учениці 7-А класу Вітер Вікторія, Кріль Анастасія, а вокальна група дівчат 8 класу виконала пісні "Армія Повстанська", "УПА - Захід", слова і музику до яких написав вчитель музичного мистецтва школи Книш П.М.
Зі сумом та сльозами на очах, у палахкотінні запалених свічок слухали учні та гості музичну композицію "Біля тополі" у виконанні учениці Скородинської Софії, яка була присвячена світлій пам'яті героїв України, наших односельчан Ільківа Б.,Клима О., Кончевича Т.
" Ми- не герої, ми просто виконуємо свій громадянський обов'язок. Героями не народжуються, ними стають", - наголосив у виступі випускник школи, воїн Голуб Назар. Дякував дітям за моральну підтримку листами та закликав не бути байдужими, не стояти осторонь, а здійснювати свій патріотичний обов'язок на місцях захисник Голубко Микола.

З метою національно-патріотичного виховання школярів педагог-організатор, вчитель української мови та літератури Доскоч Г.В. привела шестикласників на інтегрований урок мужності у місцевий Музей пам’яті жертв сталінських репресій, який провела директор музею Н.В.Кривченко.

Нещодавно група учнів нашої школи морозяного осіннього ранку вирушила в поїздку на батьківщину полковника, командира Корпусу Січових стрільців Євгена Коновальця, в село Зашків Жовківського району Львівської області.
Коли ми зайшли на подвір’я історико-меморіального музею, нас здивував великий шматок металу зліва від доріжки. А справа стояв величний пам’ятник Євгену Коновальцю. Як пізніше нам пояснила екскурсовод Оксана Яцкович , ці уламки від першого пам’ятника, який було споруджено з нагоди сторіччя від дня народження Є. Коновальця 14 червня 1991 року. У ніч з 9 на 10 липня того ж року цей пам’ятник було підірвано і досі його уламки зберігають як німий докір тоталітаризму.
Експозиція музею розміщена в чотирьох кімнатах родинного будинку Коновальців. Цей будинок зберігся тому, що в ньому в радянські часи був фельдшерський пункт, жили тут медики та вчителі. Батьки Є. Коновальця були вчителями: батько Михайло – директором місцевої народної школи, а мати Марія – вчителькою. Дід і прадід були греко-католицькими священиками в с. Зашків.
В музеї зібрано багато документів, фотоматеріалів та інших речей, пов’язаних з полковником Коновальцем, численні матеріали присвячені увічненню світової пам’яті незабутнього сина України.

06 жовтня 2015

Тим, хто пізнати добро допоміг,
Тим, хто відкрив для нас тайни доріг,
Тим, хто нам крила дарує щодня,
Тим, хто відкрив нам жагу пізнання.
Тим, чия праця важка непроста,
Тим, чиє слово добром пророста,
Тим, хто відкрив нам науки світання
Наші святкові і щирі вітання!!!!
Такими словами розпочали вітальний інтегрований урок присвячений Дню вчителя учні 11-Б та 11-а класів нашої школи.
На святі були присутні колектив школи та його ветерани: Рожанська М.І., та Стосик Г.Д. Усі разом згадали роки праці в рідній школі, переглянули історію школи в старих фотографіях, адже нашій школі виповнилось 30 років.

02 жовтня 2015

Учнівський комітет школи провів традиційну акцію "Ветерани". Учні з 5 по 11 класи привітали ветеранів педагогічної праці, вчителів-пенсіонерів з Днем ветерана та Днем учителя: Штапаук О.В., Стахнів Г.В., Кулініч Л.Ф., Дзюбу М.І., Наджак Л.І., Хомин С.М., Кривченко Н.В., Вакуленко О.І., Вакуленка О.Ф., Рожанську М.І., Стосик Г.Д., Кончевич Р.Я., Кузь О.І. На світлині: учні 5-Б та Кулініч Л.Ф.
учні 6 класу та Хомин С.М.

18 вересня 2015

У рамках місячника безпеки "Увага! Діти на дорозі!" в школі проходять виховні години, бесіди, тренінги, рольові ігри, виставки учнівських малюнків. На світлині учасники сценки "Більше правил знаємо - лихо оминаємо", учні 10-Б та 4 класу.

До дня селища Щирець в школі проведено виставку квіткових композицій і малюнків.

16 червня 2015

З 02.06.по 15.06. 2015р. в школі працював літній оздоровчий мовний табір
« Дружба», в якому відпочило 100 учнів з 2-8-х класів. Було проведені: конкурси малюнків на асфальті на тему: « Діти України за мир »; години англомовного та німецькомовного спілкування ( розучування пісень, перегляд мультфільмів, репетиції казок, конкурс знавців іноземної мови); екскурсії до свяченого джерела в с. Раковець, туристична мандрівка « Замками Закарпаття»; караоке « Музика рідного дому », екскурсії « Стежками рідного селища » та в музей пам’яті жертв сталінських репресій.

04 червня 2015

2 червня 2015 року розпочав роботу у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. літній оздоровчий мовний табір «Дружба - 2015» з чотиригодинним перебуванням школярів. Відбулися перші англомовні заняття для учнів 2-4-х, 5-8-х класів (вчителі Плацидем М.І., Івасечко Н.М.). Проведено конкурс малюнку на асфальті «Дитинство без війни», призерами стали: гурт «Смішарики» (6-Акл.) - І місце, ІІ місце – гурт «Усмішка» (5 кл.), ІІІ місце – гурт «Сонечка України» (2 кл.). Нагороди переможцям вручила фахівець із соціальної роботи Пустомитівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лілія Гаврилюх.
Гість тижня
Вперше в історії Щирецької ЗОШ № 2 на свято Останнього дзвоника завітав депутат Верховної Ради України пан Богдан Дубневич. Після слів молитви -благословення всечесних отців Олександра, Богдана та Андрія, виступу директора школи Галини Михайлівни Пижик пан Богдан привітав всю шкільну родину з успішним завершення навчального року та побажав усім мирного неба, здоров’я, плідної праці у розбудові незалежної України, а випускникам школи - здійснення мрій та гідної самореалізації в соціумі. На завершення Богдан Дубневич вручив пам’ятний подарунок золотій медалістці школи Наталії Ленець, грамоти Департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації кращим учням школи та Похвальні листи відділу освіти Пустомитівської райдержадміністрації відмінникам.

02 червня 2015

29 травня пролунав Останній дзвоник для 31 випускника школи, які з оптимізмом дивляться у своє майбутнє і на кращу долю рідної України.

Найцікавіші виховні заходи та найактивніших учасників шкільного життя в минулому навчальному році презентує заступник директора з виховної роботи Блінова Тамара іванівна.

25 травня 2015


24 травня у нашій школі відбулися загальношкільні батьківські збори та творчий звіт школи. На зустріч був зарошений голова Щирецької селищної ради Бродич М.М. Дирекція школи та педагогічний колектив прозвітували про 2014-2015 навчальний рік, який підходить до завершення та поділились планами на майбутні літні канікули та підготовку школи до нового навчального року.

13 травня 2015

Цього року наша країна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Приєдналась до неї і наша школа. Символом цього свята були маки виготовлені нашим класним керівником, учителем фізики та інформатики Войцеховською-Штаблавою Анною Мар’янівною.
Привітавши учасника бойових дій 1941-1945рр. Куца Агафангела Михайловича (1924 р.н.) ми вшанували світлу пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за створення своєї незалежної держави виховним заходом «1939-1945 Ніколи знову».

27 квітня 2015

З 20.04 по 27.04 у школі проходила екологічна вахта пам’яті жертв Чорнобильської трагедії. Протягом якої було проведено тематичні виховні години, бесіди, екологічна експедиція «Земля у нас одна» (Даць О.С., 10 класи), перегляд та обговорення науково-популярних фільмів на тему «Природа, людина, екологія», презентація учнівських проектів, робіт «Екологія 21 століття», «Збережемо скарби України» серед учнів 9-11 класів (вчителі Сениш Л.Р., Даць О.С.,Шаравара Л.Я., Колодій І.Д. ). На заключному уроці - пам’яті був присутній і виступив депутат Пустомитівської районної ради Роман Филипів. Пан Роман також подякував учням і дирекції школи, вручив грамоти за участь в акції «Здай макулатуру – допоможи війську», яку проводили ГФ «Народна самооборона», ЛКО «Молодий народний рух» спільно з навчальними закладами Львівщини.