23 жовтня 2017


Патріарх Йосип – християнський подвижник і праведник
У Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбулося вшанування пам’яті патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого.
Цими днями учні школи мали змогу вкотре згадати видатного українця, почерпнути нові відомості про життя та діяльність патріарха.
Вчителі історії Косилович О.О. та Василишин О.Б. підготували вичерпну розповідь про Йосипа Сліпого, для ознайомлення також був поданий ілюстративний матеріал.
Для учнів 5-6 класів учителі історії мали змогу запропонувати перегляд мультфільму «Йосип Сліпий», а також презентацію «Патріарх Йосип Сліпий».
Учні старших класів ознайомились зі змістом документальних стрічок: «Патріарх. Життя Йосипа Сліпого», «Крізь терни до зірок», Йосип Сліпий «Розбудова церкви».

Йосип Сліпий – вагома постать в історії українського релігієзнавства та культури загалом. Кожен, хто думкою доторкнувся до трагічних сторінок біографії патріарха, зміг осягнути велич постаті та силу духу Йосипа Сліпого.

18 жовтня 2017

13 жовтня, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисника України та 75-ї річниці створення УПА, у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбулася урочиста лінійка «Гартовані у боях». Оратори Денис Кузь, Віталій Петришин та Андрій Бродяк (учні 7-А класу) розповіли про героїчні сторінки боротьби українських вояків проти німецької та більшовицької орди. Декламатори Андрій Лев (учень 10 класу), Софія Денисенко (учениця 7-Б класу), Кравець Яна та Шкірко Анастасія (учениці 5-А класу) прочитали патріотичні вірші. Вокальна група учнів 8 класу під керівництвом учителя музики Книша П.М. подарувала слухачам повстанські пісні. На завершення учні та вчителі школи виконали Державний гімн України. Група учнів разом з педагогом-організатором Доскоч Г.В. поклали квіти до пам’ятних хрестів у Щирці та провідали хворого ветерана Щирецького братства УПА Наджака В.П. А 14 жовтня учнівський та вчительський колективи школи взяли участь в урочистостях на території Музею пам’яті жертв сталінських репресій.


02 жовтня 2017

Напередодні Дня вчителя, 29 вересня, у нашій школі відбулося урочисте свято. Вітали вчителів п'ятикласники під керівництвом своїх керівників: Кузь І.І. та квасниці О.Б. Допомагали їм у цьому завзяті десятикласники, котрі стали гідним прикладом для наслідування п'ятачкам. вчителі школи побували на імпровізованому уроці з метою вироблення навичок правильного відпочинку. П'ятикласники гарно привітали педагогічний колектив школи доречними пісеньками, жартівливими віршиками. Допомогу з музичним супроводом люб'язно надав учитель музики Книш П.М., який охоче долучився до дійства.
Цього дня учні школи також не оминули з привітаннями й учителів пенсіонерів, які проживають у містечку Щирець. Діти з радістю вітали учителів, дарували їм свої усмішки, гарні слова та побажання на саморобних листівках та сердечках-орігамі.
Кожен п'ятикласник дарував частину гарного настрою, приємних емоцій та вражень учителям.