31 січня 2018

Понад Крутами –вічність у сурми сурмить!

29 січня 1918 року було перевернуто чергову криваву сторінку українського літопису. На залізничній станції Крути, неподалік від Києва, кілька сотень молодих людей боронили столицю у нерівному бою з шеститисячною армією червоноармійців і на кілька днів зуміли стримати інтервенцію більшовиків. Юні вояки, серед яких були студенти Університету св.. Володимира, Українського народного університету та учні гімназії ім. Б. Хмельницького мужньо відстоювали незалежність молодої української держави, але сили були нерівні…
Минуло сто років, але пам'ять про юнаків-героїв не загинула. Вона світить всім тим, хто готовий покласти своє життя в ім’я ідеї, в ім’я України.
29 січня 2018 року у Щирецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ст. відбувся вечір пам’яті  Героїв Крут. Захід підготували учні 8-го класу під керівництвом Миги Н.Л. та педагога-організатора Доскоч Г.В. Сценку заклику на фронт зіграли Пушкар Максим (Микола Лизогуб), Мазурик Юрій (директор гімназії), Хмель Віталій (студент). Було продекламовано вірші українських поетів про юних лицарів духу, звучали розповіді про історичні події того часу, переглянуто відеофрагменти документального фільму «Молода кров». На завершення усі присутні виконали пісню «Червона калина» та державний гімн.


Костецька Уляна, учениця 10-го класу Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІст.

Немає коментарів:

Дописати коментар