08 квітня 2019




Вечір творчості Володимира Івасюка
«Моє життя – обірвана струна»

До 70-річчя від дня народження Володимира Івасюка (1949 – 1979), відомого українського поета, композитора, співака.

         Володимир Івасюк належить до тих не багатьох безмежно обдарованих Богом особистостей, присутність яких в українській культурі не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. Вона безконечна, як вічна українська пісня. Його твори звучать так, ніби вони написані сьогодні з  драматичною глибиною, дивовижною мелодійністю і енергетичною потугою. Така музика може бути створена лише від серця, від любові до життя, до людей, до матері. Вона така довірлива і щира, природна, справжня, вона стукає у двері кожної української родини.  Саме на піснях Володимира Івасюка розпочалася щаслива творча доля широковідомих співаків: Софії Ротару, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича та ін.
         Дивовижно складаються людські долі. Одному судилося спокійне життя, сповнене праці, людського щастя, всього того, чим живе людина на землі. Іншому… Є долі – наче блискавки, які вихоплюються раптово, висвітлюють найзаповітніші куточки людської душі і надовго, може, назавжди залишають свій відблиск у людській пам’яті.
         Вшановуючи пам’ять відомого українського поета, композитора, співака, 22 березня у Щирецькій ЗОШ №2 І – ІІІ ст. учнями 7 – х класів під керівництвом Даць О.С. та Сениш Л.Р. був проведений Вечір творчості «Моє життя – обірвана струна».  На заході прозвучали пісні « Червона рута», « Пісня поміж нас» та ін. у виконанні дівчат 7 – х класів, Варгаль Л., Марців В.  ( 11 клас ). Класні керівники 7 – х класів виконали « Баладу про мальви». Присутні   переглянули відеосторінки про життя і творчість автора, які були знайдені серед музичних ресурсів Інтернету.
         Володимир Івасюк прожив лише тридцять років. Але ті роки були напрочуд змістовні, осяянні мрією про добро і красу на землі. У житті він отримував щастя від творчості і від того, що зла нікому не чинив, нікому не заздрив і невтомно працював для своєї доби і рідного народу. Ну, а пісня? Його пісня є і буде поміж нас.
Коли поїдеш, любий друже,
Із краю гір, шовкових трав,
Візьми з собою, мою пісню –
Я в неї щастя наспівав.
В. Івасюк


Заступник директора з НВР
Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.
Соколова В.І.






Немає коментарів:

Дописати коментар