22 жовтня 2015

"Виховуємо патріотів України!" під таким гаслом проходило загальношкільне свято, присвячене Дню захисника України, в рамках місячника військово-патріотичного виховання, з участю ветеранів Щирецького братства УПА Наджака В.П., Коровця З.Д. та воїнів АТО Голубка М., Федуня М, Голуба Н., Чурка А., Ладуса Б., Галкіна М., Василенка С., Макарова Р.
З цікавістю присутні переглянули відеоматеріали з історії старовинного Щирця та славетних імен земляків, які виборювали незалежність держави на всіх етапах її історичного розвитку (зокрема місцевого художника О. Куриласа, та січового стрільця зі Сердиці М.Кураха). Героям повстанцям та воїнам АТО присвятили вірші учениці 7-А класу Вітер Вікторія, Кріль Анастасія, а вокальна група дівчат 8 класу виконала пісні "Армія Повстанська", "УПА - Захід", слова і музику до яких написав вчитель музичного мистецтва школи Книш П.М.
Зі сумом та сльозами на очах, у палахкотінні запалених свічок слухали учні та гості музичну композицію "Біля тополі" у виконанні учениці Скородинської Софії, яка була присвячена світлій пам'яті героїв України, наших односельчан Ільківа Б.,Клима О., Кончевича Т.
" Ми- не герої, ми просто виконуємо свій громадянський обов'язок. Героями не народжуються, ними стають", - наголосив у виступі випускник школи, воїн Голуб Назар. Дякував дітям за моральну підтримку листами та закликав не бути байдужими, не стояти осторонь, а здійснювати свій патріотичний обов'язок на місцях захисник Голубко Микола.

Немає коментарів:

Дописати коментар