30 березня 2018


Книга та комп’ютер - наші друзі
Учитель ЩирецькоїЗОШ № 2 І-ІІІ ст. Шаравара Лідія Ярославівна провела відкриту виховну годину « Книга та комп’ютер - наші друзі» з учнями  7-А та 7-Б класів.
Мета виховної  години - встановити значення комп’ютера у житті людини та  визначити  його  головне призначення  в навчанні, роботі та розвитку людини;  формувати в учнів любов до книги,  як до основного традиційного джерела інформації; розвивати інтерес до художньої книги; виховувати інформаційну культуру; формувати самоосвітні та інформаційні компетентності учнів.

Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій. Людина отримує інформацію завжди: коли читає книги, слухає радіо, дивиться телевізор, спілкується. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, пізніше періодика. У наш час стрімкого розвитку інноваційних технологій дуже важливо володіти своєчасною та актуальною інформацією. Завдяки науково-технічному прогресу з'явилися нові засоби комунікації (спілкування) - телеграф, радіо, телебачення і, нарешті, Інтернет, а разом з ними - і нові цінності.
 З кожним роком обсяг інформації зростає та скорочується час для її пошуку. Саме у вирішенні цієї проблеми нам допомагає комп'ютер, Інтернет,  електронна та жива книга, які є головними джерелами інформації в ХХІ столітті. Проте, щоб бути освіченою, сучасною, ерудованою людиною, необхідно багато читати , в чому нам допомагає книга.
На виховній годині учні переглянули презентацію та  ознайомилися з історією виникнення книги і комп’ютера. Обговорили питання цінності та актуальності використання книги, як джерела передачі інформації, знань, мислення та виховання сучасної людини як особистості. З’ясували, на скільки важливо вміти користуватися комп’ютером та знаходити потрібну актуальну інформацію в світовій інформаційній мережі для навчання та особистого розвитку в умовах сучасного світу. Учні зрозуміли, що не можна бути сучасною людиною, якщо не читаєш книг. Вміння вибирати книгу чи знаходити інформацію за допомогою комп’ютера – це справжнє мистецтво, яким потрібно володіти.
Шаравара Л.Я., класний керівник 7-Б класу Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст.

Немає коментарів:

Дописати коментар