24 жовтня 2016

13 жовтня 2016 року у школі вчителями історії Косилович О.О., Василишин О.Б. практичним психологом, головою Щирецького громадського об’єднання «Майдан» Скородинською О.М., педагогом організатором Доскоч Г.В. проведена зустріч з ветераном УПА Наджаком В.П., воїнами АТО Голубком М.Т., Мариняком М.С. з учнями 6-тих, 10-го класів.
Колишній зв’язковий УПА, Наджак Володимир Петрович, на початку уроку-зустрічі запросив усіх до спільної молитви за всіх полеглих за волю України в часи УПА і сьогоднішніх подіях на Сході України. Свою розповідь він розпочав з Григорія Мацейка, месника-патріота зі Щирця, який здійснив 15 червня 1934 року у Варшаві три смертельних постріли у міністра внутрішніх справ Польщі Броніслава Пєрацького за жорстоке переслідування українських патріотів. Затамувавши подих, учні слухали розповідь Володимира Петровича про його юні роки, коли з 13 років він був зв’язковим УПА.
Учителі історії Косилович О.О. та Василишин О.Б ознайомили учнів та гостей з історією свята 14 жовтня, Покрови Пресвятої Богородиці, як захисниці всіх воїнів з часів козацтва до сьогоднішніх днів. Всіма присутніми були переглянуті відеоматеріали про героїчні часи нашої держави.
Воїни АТО Мариняк Михайло та Голубко Микола звернулися до учнів з проханням сумлінно навчатися та любити свою Україну, адже заради цього вони стоять на обороні нашої Батьківщини – України.

Завершилася зустріч спільною фотографією на пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар